Gündem

Petrol fiyatlarında tarihi düşüş! Benzin ve motorine 5 lira indirim mi gelecek? 27 Eylül güncel akaryakıt fiyatları

Şubat ayında Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine başlamasıyla birlikte petrol fiyatları hızla yükselişe geçmişti ve Brent petrol varil fiyatı da bu süreçte 130 dolar sınırını aşmıştı. Brent petrol fiyatının yükseldiği süreçte ABD ham petrol varil fiyatı da yükselişe geçmiş ve tarihi zirvelere ulaşmıştı. Söz konusu dönemde yurtiçinde enflasyon ve döviz kuru hareketliliği de yaşanmış ve bu da akaryakıt fiyatlarına yansımıştı.

Petrol fiyatlarının hızla yükseldiği dönemde ciddi ölçülerde artan benzin ve motorin fiyatlarının ardından son dönemlerde petrol fiyatlarında sert gerilemeler kaydedildi. Brent petrol varil fiyatı 86 doların altına sarkarken, ABD ham petrol fiyatı da 80 doların altına sarktı. Petrol fiyatlarında görülen düşüş sonrası yurtiçinde akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte detaylar…

PETROL FİYATLARINDA TARİHİ DÜŞÜŞ!

Brent petrol varil fiyatı 85 dolar seviyesine kadar inerken, ABD ham petrol varil fiyatı da 80 doların altına geriledi. Petrol fiyatlarında görülen düşüşlerin ardından, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın öncesinde kaydedilen seviyeler görülmüş oldu. Petrol fiyatlarında üst üste 4. kez haftalık kayıp yaşanırken, 9 ayın dip seviyelerinin görülmesiyle motorin ve benzin fiyatında indirim beklentisi oluştu. Henüz sektör kaynaklarından resmi bir açıklama gelmemiş olsa da akaryakıt fiyatında 5 liraya yakın bir indirim uygulanacağına ilişkin iddialar gündeme gelmeye başladı.

27 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Motorin litre fiyatı Rusya ile Ukrayna savaşından önce Ocak 2022 döneminde 12,75 TL seviyesindeyken, benzin litre fiyatı da aynı dönemde 12,30 TL seviyelerindeydi. Bununla birlikte motorin ve benzinde indirim beklentileri oluştu. 27 Eylül güncel akaryakıt fiyatları şöyle:

  • İstanbul’da benzin litresi 19,23 TL, motorin litresi 23,07 TL
  • Ankara’da benzin litresi 19,34 TL, motorin litresi 23,18 TL
  • İzmir’de benzin litresi 19,34 TL, motorin litresi 23,02 TL