Gündem

Emekli promosyonlarında bu ayrıntıya dikkat! Maaş taşırken bu şarta bakılacak!

Temmuz ayında artan emekli maaşlarının ardından özel bankalar emekli promosyon ödemelerinde ciddi bir yarışın içine girdi. Temmuz ayından öncesine kadar özel bankalarda verilen en yüksek promosyon tutarı ek kampanyalarla birlikte 4 bin TL civarında seyrediyordu. Ancak Temmuz ayındaki maaş zammı sonrası bankalar limitleri yükseltmeye başladı ve ödemeler 10 bin TL’ye kadar yükseldi. Birçok banka promosyon ödemeleri için son başvuru tarihini 31 Ağustos 2022 olarak belirlemişti.

Ancak Eylül ayının gelmesiyle birlikte birçok banka bu başvuru tarihini öteledi ve bankalarda promosyonlar için başvurular 30 Eylül 2022 itibariyle sona eriyor. Kimi bankalarda farklı tarihler öne çıksa da emekli vatandaşların piyasa araştırması yapması gerekiyor. Bu noktada da Eylül ayı sonu ön plana çıkıyor. Peki promosyon ödemeleri için nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar…

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARI

Özel bankaların emekli promosyon ödemelerinde sunduğu son başvuru tarihi neredeyse tamamında 30 Eylül 2022 olarak belirlendi. Bu nedenle maaşını ilgili bankaya taşıyarak emekli promosyonunu alacak olan vatandaşların Eylül sonundan önce bankaya giderek başvuruda bulunması gerekiyor.

Emekli maaşını aldığı bankada 3 yıllık taahhüdünü dolduranlar ya da yeni emekli olanlar, istedikleri bankaya kolayca başvuruda bulunarak promosyon ödemelerini alabiliyor. Maaşlarını taşımak isteyen emeklinin her iki bankaya da bunu bildirmesi gerekiyor. Söz konusu bildirim banka şubelerinden ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

3 YIL DOLMADAN MAAŞ TAŞINABİLİR Mİ?

Emekli maaş müşterilerinin maaşlarını taşıması için 3 yılın dolmasını beklemesine gerek yok. 3 yıl dolmadan da emekliler daha yüksek promosyon veren bankalara geçiş yapabilir. Bu durumda ise emeklilerin, önceki bankadan aldıkları promosyon tutarının kalan süreye eşdeğer bölümünü bankaya iade etmesi gerekiyor. Ardından yeni bankaya geçen emekliler, ilk maaşlarının yatmasıyla birlikte yeni bankadan promosyonlarını peşin olarak alabiliyor. Ancak promosyon ödemeleri için 30 Eylül 2022 tarihine dikkat edilmesi gerekiyor.