Gündem

Benzin ve motorinde 5 TL indirim beklentisi! 28 Eylül güncel akaryakıt fiyatları kaç TL?

Benzin ve motorin fiyatlarında indirim beklentileri bir süredir gündemdeydi. Brent petrol varil fiyatı 90 dolar seviyesinin altına sarkmış ve ardından 86 doların da altına gerileyerek Ocak 2022’den bu yana dip seviyesini görmüştü. Brent petrol varil fiyatındaki gerilemeye paralel olarak benzer bir fiyat düşüşü de ABD ham petrol varil fiyatında görülmüştü.

ABD ham petrol varil fiyatı da bu süreçte 80 dolar seviyesinin altına sarktı ve petrol fiyatlarında görülen düşüşler sonrası indirim beklentisi oluştu. Araç sahipleri, petrol fiyatındaki gerileme sonrası benzin ve motorinde indirim olup olmadığını araştırıyor. Sosyal medyada benzin ve motorinde 5 TL indirim olacağı iddiaları gündemdeydi. Peki 28 Eylül güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte detaylar…

BENZİN VE MOTORİNE 5 TL İNDİRİM Mİ GELDİ?

Petrol fiyatları, güçlenen dolar karşısında gelen gerileme ile birlikte son 9 ayın en düşük seviyelerine geriledi. Böylece petrol fiyatlarında, pandemi döneminden sonraki en sert satış dönemi yaşanmış oldu. Petrol fiyatlarında yaşanan bu gerileme, benzin ve motorin fiyatlarında indirim beklentisi oluşturdu. Sosyal medyada ve gündemde akaryakıtta indirim olup olmayacağı soruları yer alırken, akaryakıtta 5 liralık indirim uygulanacağı yönünde iddialar gündeme geldi. Bu iddialar sonrası hafta ortasında vatandaşlar benzin ve motorinde indirim olup olmadığını araştırıyor. Petrol fiyatındaki düşüş sonrası 28 Eylül güncel akaryakıt fiyatları kaç TL?

28 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Küresel piyasalarda güç bulan dolar karşısında düşüşe geçen petrol fiyatları sert düştü. 9 ayın dip seviyesine gerileyen petrol fiyatlarının ardından benzin ve motorinde indirim beklentisi oluştu ancak konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Güncel akaryakıt fiyatları ise şöyle:

  • İstanbul’da benzin litresi 19,23 TL
  • İstanbul’da motorin litresi 23,07 TL
  • Ankara’da benzin litresi 19,34 TL
  • Ankara’da motorin litresi 23,15 TL
  • İzmir’de benzin litresi 19,34 TL
  • İzmir’de motorin litresi 23,21 TL