Editörün SeçtikleriEkonomi

Bitcoin yükselişlerini kalıcı hale getiremedi, kripto piyasası yeniden ibreyi aşağı çevirdi!

Kripto para piyasaları, haftanın ikinci işlem gününde ibreyi tersine çevirerek yukarı yönlü hareketliliklere sahne oldu. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 27 Eylül Salı günü, gelen değer artışlarıyla birlikte 20 bin doların üzerine çıkarak 10 günlük zirve noktasına ulaştı. Bitcoin’in 10 günlük aranın ardından tekrar 20 bin dolar barajını aşması, piyasalarda pozitif rüzgarların esmesini sağladı.

Bitcoin’de gelen değer artışları bu süreçte altcoinler genelinde de yukarı yönlü hareketlerin gelmesini sağladı ancak Çarşamba günü piyasada ibre bir kez daha tersine döndü ve Bitcoin düşüş eğilimine girdi. Bitcoin’in yeniden 20 bin doların altına sarkması, piyasa genelinde de düşüşleri hızlandırdı. Kripto para piyasasında son durum ne? İşte detaylar…

BITCOIN YÖNÜNÜ YENİDEN AŞAĞI ÇEVİRDİ

Bitcoin dün günün büyük bir bölümünde 20 bin dolar seviyesinin üzerinde hareket etti ve kripto paralar, kısa bir süreliğine hisse senedi piyasasından pozitif yönde ayrıştı. Ancak ABD işlem saatlerinde satış baskısının yeniden oluşmasıyla birlikte piyasa genelinde düşüşler de hızlandı.

Dün 20 bin 200 dolar seviyelerinde ivmesini yavaşlatan Bitcoin fiyatı, daha sonra gelen satışlarla birlikte yaklaşık %9 oranda düşüş yaşadı ve hafta ortasında 18 bin 500 doların altına sarktı. Günün ilk saatlerinden itibaren yerel dip bölgesine yakın ve dengede seyreden Bitcoin, altcoinler genelinde de düşüşleri tetikledi.

ETHEREUM, BITCOIN’E PARALEL DÜŞTÜ

Bitcoin fiyatında gelen düşüşlere paralel şekilde değer kayıplarıyla karşılaşan en büyük altcoin Ethereum (ETH) ise 1.400 dolar sınırına kadar yükseldikten sonra gelen yaklaşık yüzde 8’lik değer kaybıyla bir kez daha 1.270 dolar seviyesine geriledi. Kripto para piyasasında görülen son yükseliş ve düşüş hareketlerinden sonra işlem hacimleri de Haziran ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.