Editörün SeçtikleriEkonomiEmlakGündem

TOKİ evlerine başvuranlara acil duyuruldu: Bunu yaptıysanız yandınız! Başvurunuz iptal olacak

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği TOKİ ucuz evlerde son dakika gelişmesi yaşandı. Gelen bir son dakika haberine göre TOKİ’den flaş bir açıklama geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yaptığı açıklamasında başvuruların iptal olmaması için gerekli bilgileri paylaştı. Detaylar haberimizde

Bakanlık tarafından yapılan son açıklamaya göre 250 bin sosyal konut projesinde bazı durumlarda başvurular iptal olabilir.

BU DURUMDA BAŞVURULAR İPTAL EDİLECEK

Bakanlık yapmış olduğu açıklamasında, “250 bin sosyal konut kampanyası kapsamındaki projelere bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

TEKRAR SÜREÇ BAŞLATILABİLECEK

Açıklamanın devamında 18 ve 30 yaş arasındaki çocukların ailelerinden bağımsız olarak bireysel bir şekilde başvuruda bulunabilecekleri belirtildi. Başvurusunu yapan ancak başvuru bedelini belirtilen süre içerisinde yatıramayanlar e-Devlet üzerinden ücretini yatıracakları gün tekrar başvuru işlemlerini başlatabilecek.

BAŞVURUNUN İPTAL EDİLMESİ İÇİN BAŞVURU BEDELİ İADE ALINACAK

Eşlerin ikisinin birden başvurması durumunda eşlerden birinin başvurusunu iptal etmesi gerekiyor. Başvurunun iptal edilmesi için; başvurulan proje hangi bankadaysa ona müracaat edilmesi; Ziraat Bankası tarafından işlemleri gerçekleştirilen proje ise başvuru bedelinin Ziraat Bankası Şubelerinden; Halk Bankası tarafından işlemleri gerçekleştirilen proje ise başvuru bedelinin Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden veya www.halkbank.com.tr internet sitesi üzerinden alınabileceği belirtiliyor.