Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ve resmen belli oldu: Maaşı 7.245 TL’nin altı olanlara kötü haber! Resmi açıklama geldi

Ülkemizde ne yazık ki her geçen gün artış gösteren enflasyon beraberinde zamları da getiriyor. Konuya ilişkin bugün bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ve resmen belli oldu. Maaşı 7.245 TL2nin altında olanlara kötü haber verildi. Açıklamayı resmi olarak Türk-İş yaptı. İşte detaylar..

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada kendi belirlediği açlık ve yoksulluk sınırına göre açlık sınırı asgari ücretin çok üstüne çıkarak 7.245,18 TL olurken, yoksulluk sınırı 3.599,93 TL olarak açıklandı.

TÜRK LİRASI DEĞER KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Son dönemlerde Türk Lirası’nın ciddi bir şekilde değer kaybettiğine değinen Türk İş fiyatların artış gösterdiğini ve buna bağlı olarak da alım gücünün hızlı bir şekilde düştüğünü ifade etti. Bu geçici yoksunluğun gelecekte kalıcı yoksulluk haline dönüşme tehlikesinin olduğuna da ayrı bir dikkat çekildi.

EYLÜL AYI SONUÇLARI AÇIKLANDI

TÜRK-İŞ Araştırmasının 2022 Eylül ayı sonucuna göre;

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 7.245,18 TL’ye,

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı) 23.599,93 TL’ye,

Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 9.469,35 TL’ye yükseldi.