Ekonomi

Ekonomist Selçuk Geçer dolar tahmini ile korkuttu: Kronometre gibi artacak!

Yurtiçi piyasalarda dolar kuru tarihi zirve seviyelerinde hareketlerini sürdürüyor. Merkez Bankası son olarak Eylül ayında politika faizini bir kez daha sürpriz bir kararla 100 baz puan indirdi ve faizi %12 seviyesine çekti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, politika faizinin yılsonuna kadar tek haneli olması gerektiğine ilişkin mesajlar da verdi. Bununla birlikte yükseliş eğilimi sürdüren dolar kurunda tarihi zirve güncellenirken, Ekonomist Selçuk Geçer’den kritik bir dolar tahmini geldi.

Daha önce dile getirmiş olduğu dolar tahminleri nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olan Selçuk Geçer, Youtube üzerinden paylaştığı videosunda bir kez daha doları değerlendirdi. Geçer, dolar kurunun bir sabah ansızın “kronometre gibi artacağını” ifade etti ve korkutan seviyeleri açıkladı. İşte detaylar…

GEÇER’DEN SERT DOLAR TAHMİNİ

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Youtube kanalında dolar değerlendirmelerinde bulundu. Geçer yaptığı açıklamada, “Bir sabah uyanacaksınız, ansızın dolar 25 olmuş. Böyle kronometre gibi artacak” sözlerini dile getirdi. Selçuk Geçer’in açıklamalarıyla birlikte dolar kurunda ilerleyen günlerde artış olup olmayacağı ve olursa Geçer’in işaret ettiği gibi sert yükselişlerle mi olacağı merak konusu oldu. Geçer açıklamalarının devamında, ilerleyen günlerde dolar kurunun bugünkü gibi görünmeyeceğini de öne sürdü.

“DOLAR 9 LİRAYDI, 18 OLDU”

Ünlü ekonomist, açıklamalarının devamında “Yarın öbür gün doları 18,40 – 18,50 olarak göremeyeceksiniz. Bir sabah uyanacaksınız, ansızın dolar 25 olmuş. Böyle kronometre gibi artacak. 20, 25, 30, 40… Bu nasıl olmaz? 9 liraydı, 18 lira oldu. 1 liraydı, 3 lira oldu. 1 lira olan dolar kuru 2 olunca yüzde 100 olur. Bugün uyarlayın yüzde 100’ü, 36 lira eder. Sizin enflasyonunuz var bir de. Ben bunu söyleyince bana kızdılar, sonra OVP’de kendileri itiraf etti” dedi.