Gündem

EYT için artık son düzlüğe girildi, açıklamalar arka arkaya geldi! EYT’de son durum ne?

Türkiye’de milyonlarca vatandaş, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için atılan düzenleme adımlarını yakından takip ediyor. EYT çalışmalarına ilişkin artık geri sayım başladı. Geçtiğimiz haftalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada EYT düzenlemelerine ilişkin ele alınan formüllerde, masada tek bir seçenek olduğunu ve bunun da Türk formülü olduğunu vurgulamıştı.

Bakan Bilgin, daha sonra yapmış olduğu bir açıklamasında ise EYT düzenlemesi için Aralık ayını işaret etmişti. Milyonlarca vatandaş tüm dikkatini EYT çalışmalarına çevirirken, EYT yasasının ne zaman çıkacağı, düzenlemede nasıl bir yol haritası izleneceği de merak konusu oldu. Emeklilikte yaşa takılanları neler bekliyor? İşte detaylar…

EYT ÇALIŞMALARINDA SON DURUM NE?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada EYT düzenlemesi için Aralık ayını işaret etmişti. Gerçekleşen son kabine toplantısının ardından yeniden gündeme gelen EYT çalışmalarının son aşamada olduğunu vurgulayan Bakan Bilgin, EYT düzenlemesinde kapsamın genişletildiğini belirtti. Bakan Bilgin’in yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da EYT düzenlemesine değindi.

“ÇALIŞMAMIZ SON AŞAMASINDA”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesine ilişkin açıklamasında, “Vedat Bey’in alanına girmeyeyim. Çalışmanın sonuna geldiklerini biliyorum. Bize sunduklarında da değerlendirmeyi yapacağız” ifadelerini dile getirmişti. Bakan Bilgin ise son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclise intikal ettiririz” dedi.

SÖZLEŞMELİ VE GEÇİCİ İŞÇİLER DE GÜNDEMDE

Bakan Vedat Bilgin, dile getirdiği açıklamalarında ayrıca taşeron işçiler, geçici işçiler, sözleşmeli personel ve EYT çalışmalarının Aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyu ile paylaşılacağını ve Meclis takvimine alınacağını söyledi. Şimdi gözler EYT düzenlemesi adına Aralık ayına çevrildi.