DünyaEditörün SeçtikleriEkonomi

Akaryakıt ve petrol fiyatlarında son dakika: Kritik gelişme yaşandı! Fiyatlara müdahale edilecek

Petrol fiyatlarında son dönemlerde ciddi oynamalar meydana geliyor. Sektör yetkililerinden akaryakıt ve petrol fiyatlarında son dakika yaşandığı belirtildi. Buna göre Mart 2020 tarihinden bu yana ilk defa OPEC+ grubu yüz yüze bir toplantı yapacak. Yapılacak olan toplantıda petrol fiyatlarındaki düşüşüne arz kesintisi yöntemi ile müdahale edilmeye çalışılacak. Detaylar haberimizde

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü olarak tanımlanan OPEC+ ile birlikte hareket eden ülkelerin oluşturduğu OPEC+ Mart 2020 tarihinden bu yana yüz yüze görüşmemişti. Önümüzdeki hafta bir ilk yaşanarak yüz yüze görüşme yapılması bekleniyor.

GÜNDE 1 MİLYON VARİLDEN FAZLA AZALMA BEKLENİYOR

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşü engellemek için petrol üretiminin kısmaya başlandığı hatırlatıldı. Bloomberg’in yaptığı habere göre OPEC+ petrol grubu düzenlenecek olan toplantıda örgüt petrol üretimini günde 1 milyon varilden fazla azaltmayı hedefliyor.

NORMAL ŞARTLARDA TOPLANTI YIL SONUNDAYDI

OPEC sekreterliğinin yaptığı açıklamaya göre Arabistan ve Rusya liderliğinde 23 devletten oluşan grubun Çarşamba günü Viyana’da toplantı yapması bekleniyor. Normal şartlarda toplantının 2022 yılının sonuna kadar düzenlenmemesi bekleniyordu.