Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Asgari ücret zammında beklenen oldu! Asgari ücret 9.900 TL sürprizi geldi: Nefesler tutuldu

2023 yılı asgari ücreti için milyonlarca çalışan büyük bir beklenti içinde olduğu belirtilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıklıkla dile getirdiği, “Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözleri sonrası herkes heyecanla beklemeye başladı. Konu ile ilgili olarak herkes “2023 asgari ücret ne kadar olacak?” sorunun yanıtını beklemeye başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Milyonlarca vatandaş heyecanla 2023 yeni asgari ücret zammını beklerken asgari ücret hakkında tahminler gündeme geldiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bir açıklama yaptı ve açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“İnşallah önümüzdeki yılbaşında, tüm ücretlilerin durumlarını, kayıplarını telafi edecek şekilde tekrar gözden geçireceğiz. Hep söylediğimiz gibi, hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz.”

YÜZDE 80’İN ÜSTÜNDE ZAM YAPILDI

Ahaber’de yer alan habere göre daha önceki yıllarda yapılan artışlarda bakıldığında genelde enflasyonun 5 ila 7 puan üzerinde artışlar yapıldığı görüldüğü belirtildi ve geçtiğimiz yıl ara zamla birlikte toplamda yüzde 80’in üzerinde bir artış yapıldığı hatırlanılıyor.

Bu yılsonunda da enflasyonun yüzde 65- 70 civarında olması tahmin edilirken yılsonunda da enflasyonun yüzde 65- 70 civarında olması tahmin edildiği ifade edildi.

ASGARİ ÜCRET 9.900 TL OLACAK

Yıllık enflasyonun 10 puan üzerinde bir zam yapıldığında yani yüzde 80’lik bir artış ile net asgari ücret 9 bin 900 liraya çıkacağı ifade edildi.

Asgari ücret hakkında net bir açıklama yapıldığında veya bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.