Gündem

Büyük İstanbul depremiyle ilgili korkutan açıklama geldi: Deprem yaklaşıyor!

Yıllardır korkuyla beklenen Büyük İstanbul depremiyle ilgili korkutan açıklamalar geçtiğimiz gün Marmara’da beklenen depremin ardından peş peşe yapılıyor! İTÜ Jeoloji Mühendisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür de büyük depremin yaklaştığı uyarısında bulundu.

Marmara Denizi’ndeki Kumburgaz fay kolu üzerinde meydana gelen 3,1 büyüklüğündeki depremin ardından önemli açıklamalarda bulunan İTÜ Jeoloji Mühendisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, felaketin yaklaştığını ifade etti.

KÜÇÜK OLSA DA YERİ ÖNEMLİ

TGRT Haber’de yayınlanan Mehmet Aydın ile Gündem Özel’de açıklamalar yapan Prof. Dr. Görür, sabah saatlerinde sosyal medya hesabından “Arkadaşlar, dün gece Marmara Denizi’nde minimum 7.2 büyüklüğünde deprem beklediğimiz Kumburgaz fay kolu üzerinde 3.1 büyüklüğünde deprem oldu. Küçük ama yeri bakımından önemli.” paylaşımını yapmıştı.

DEPREM YAKLAŞIYOR

Bir kez daha İstanbul’da deprem alarmı verildiğini ancak ne zaman olacağının bilinmediğini söyleyen Görür, “Depremin yaklaştığı da bir gerçek” dedi. Marmara Denizi’nin içerisinde yer alan Kuzey Anadolu Fayı’nın kuzey kolu üzerinde bir deprem beklediklerini belirten Görür, bu fay hattında ‘kilitli’ olarak tabir edilen yoğun stres birikimine dikkat çekti.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA

Kilitli faylarda önemli depremlerin olmadığını ancak sürekli enerji birikimi yaşandığı için büyük bir depreme neden olabileceğini belirten Naci Görür, dünkü depreme dikkat çekerek “Bu depremler tedirgin edicidir çünkü bu depremler bardağı taşıran son damla rolünü oynayabilir.” dedi.