GenelGündem

WhatsApp kullananlar dikkat: Çok konuşulan o özellikte değişiklik yapılıyor! Artık kullanılamayacak

Telefonunda WhatsApp olanlar dikkat! WhatsApp geçtiğimiz aylarda yeni bir güncellemeyle birlikte tek seferlik fotoğraf ve video görüntüleme özelliğini duyurmuştu. WhatsApp, gizlilik odaklı nedenlerden dolayı bu özellikte yeni bir güncellemeye gitti.

Kullanıcı gizliliği nedeniyle WhatsApp, tek seferlik açılan fotoğraf ile videolarda ekran görüntüsü alınması özelliğini kaldırıyor. Buna göre artık tek sefer açılabilen fotoğraf ve videoların ekran görüntüsünün alınması mümkün olmayacak.

META’nın Ceo’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz ağustos ayında birtakım gizlilik odaklı yeni özellikleri duyurmuştu. Açıklanan “gizlilik odaklı” bu yeni özellikler, milyonlarca insan tarafından kullanılan iletişim platformu WhatsApp’a gelmeye başladı. Sözü edilen güncelleme, WhatsApp’ın Android sürümü için versiyon 2.22.22.3  test edilme aşamasına geçti.

EKRANA UYARI GELECEK

Güncellenen sürümle ile birlikte artık “Bir kez görüntüle” olarak işaretlenen fotoğraf ve videoların ekran görüntüsünü veya video kaydın alınamayacak. Uygulama, ekran görüntüsü alınması halinde ise “Güvenlik politakası nedeniyle ekran görüntüsü alınamıyor” uyarısını verecek. WhatsApp ile ilgili güncel bilgi ve haberleri paylaşan WABetaInfo sitesine göre, üçüncü parti yazılımlar ile ekran görüntüsü veya video kaydı alınmasının önüne geçilemediği fakat kaydedilen görüntü ve video kayıtlarının tamamen siyah olduğu ifade edildi.