Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Kadınlara 1.400 TL para veriliyor! Yarından itibaren PTT’den alabilirsiniz: Ödemeler başladı

Devlet dar gelirli vatandaşlar için destek ödemelerine devam ederken ev hanımlarına da destek ödemesinde bulunduğu belirtilerek ölüm, dul, engelli, doğum, kömür, giyecek, bakım, gıda, elektrik, doğalgaz, sosyal ve maddi desteklerin dışında eşi vefat eden veya yeni doğum yapan kadınlara da ödeme yapıldığı paylaşıldı. Peki bu destek ödemelerinin ayrıntıları neler? Kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

KADINLAR DAHA ÇOK YARARLANIYOR

Özellikle eşi vefat eden kadınlara bu anlamda pozitif ayrımcılık yapıldığı belirtilerek sosyal yardımlarda hak sahiplerinin yüzde 60’tan fazlasını da kadınlar oluşturduğu gıda, yakacak, eğitim yardımlarından kadınlar daha çok yararlandığı bildirildi.

Bunun dışında, hiçbir geliri olmayan ve sigortalı işte de çalışmayan kadınlara yönelik maaş desteği de sağlanıyor. Bu maaşlardan ilkini, dul maaşı olarak adlandırılan, ölen sigortalının veya emeklinin geride kalan hak sahiplerine bağlanan maaş oluşturduğu belirtilerek Bakanlığın Belediyeler ve sosyal kurumlar tarafından yapılan yardımlar büyük önemli olduğu geçim probleminin sirayet ettiği her hane için çeşitli yardımlar da aktif olarak yapıldığı aktarıldı.

KADINLARA 1.400 TL ÖDEME

Konu ile ilgili olarak Ölüm, dul, engelli, doğum, kömür, giyecek, bakım, gıda, elektrik, doğalgaz, sosyal ve maddi yönden eksiklik hissedilen pek çok durum için yarımlar bunulurken son dönemde ev hanımları için yapılan maddi yardımlara ilgi oldukça yüksek.

Eşi vefat eden ve doğum yapan ev hanımları için gerçekleştirilen yardımlar ile ilgili detaylar da belli oldu. Son resmi nikâhlı eşi vefat eden ev hanımları için bakanlık tarafından 2 ayda bir olmak üzere 1.000 TL maaş bağlanmakta. Doğum yapmış ve çocuğu 0-2 yaş grubunda olan ev hanımlarına ise 400 TL yardım yapılmakta.