Editörün SeçtikleriEkonomi

Bakanlık açıkladı: 65 yaş üstüne güzel haber geldi! Artık tamamen sona erdi

65 yaş üzerine güzel haber az önce geldi. Gelen bir son dakika haberine göre Türkiye Kart ile ilgili çalışmalar resmen başladı. 81 ilde geçerli olacak kart ile artık yaşlılar ülkenin her yerinde toplu taşıma ile sorunsuz yolculuk yapabilecek.

Toplu ulaşım araçlarını yaşlıların daha iyi kullanabilmesi adına yapılan çalışmada sona gelindi. Buna göre 65 yaş üstü vatandaşların gittikleri şehirlerde artık farklı kart almaları sona erdi. Çıkartılan Türkiye Kart 81 ilde geçerli olacak.

SON AŞAMAYA GELDİ

Açıklamayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Emre Ayözen yaptı. Farklı şehirlerin ulaşım sistemine entegre edilen toplu ulaşım kartlarında çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.

“BİR UYGULAMA ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Ayözen, “Yaşlı ve engelli bireylerimizin sosyal, ekonomik hayata katılımlarını artırmak için canlı bağlantı sağlama gibi PTTKart’la entegre bir uygulama üzerinde çalışıyoruz. Yine bu uygulamayla birlikte refakatçi uygulamasını da hizmete almış olacağız” dedi.

AİLE BAKANLIĞI İLE BİLRİKTE PLANLANDI

Emre Ayözen sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye Kart kesintisiz hizmeti bu uygulamanın içerisine dahil etmeyi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla birlikte planlıyoruz. Bu anlamda yaşlılarımızın farklı şehirlerde entegre bir şekilde hiçbir başka kartı almadan tek kart vasıtasıyla yolculuklarını gerçekleştirmesini sağlayacağız. Bu çalışmayı da Konya ilinden pilot olarak başlatıyoruz.”