Editörün SeçtikleriEkonomiGenelGündem

Maddi desteğe ihtiyaç duyan ailelere devlet yardımı son sürat devam ediyor: Yarın en yakın PTT şubesine kimliğiyle gidenler parasını alacak!

İhtiyaç sahibi hanelere devlet desteği ödemeleri tam gaz devam ediyor. Hemen kimliğiyle birlikte PTT’ye başvuranların destekten yararlanabileceği açıklandı. Bu kapsamda fatura giderlerini karşılamakta zorlanan ailelere ödeme yapılıyor. Ödemeler evdeki kişi sayısına göre gerçekleşiyor. İşte detaylar…

Türkiye Aile Desteğinden yararlanan haneleri Elektrik Tüketim Desteğinden de yararlandıracaklarının bilgisini veren Bakan Yanık geçtiğimiz günlerde “Programa başvurusu kabul edilen ancak Elektrik Tüketim Desteği (ETD) alamayan hanelere ETD sağlanmasına dair tüm çalışmalarımızı tamamladık. Bu doğrultuda 1-2 kişilik hanelere 75 kw karşılığı elektrik tüketim desteği (108 TL), 3 kişilik hanelere 100 kw karşılığı elektrik tüketim desteği (144 TL), 4 kişilik hanelere 125 kw karşılığı elektrik tüketim desteği (180 TL) ve 5 ve üzeri nüfusa sahip hanelere 150 kw karşılığı elektrik tüketim desteği (216 TL) sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK DESTEĞİNDEN YARARLANMA ŞARTLARI

Programdan, SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler yararlanabiliyorlar.

PTT’DEN BAŞVURU FIRSATI

Fatura desteğinden, kimlik ve herhangi bir elektrik faturası ile birlikte en yakın PTT şubesine giderek talepte bulunanlar yararlanabilecek.