EkonomiGenelGündem

Halkbank’la anlaşma sağlandı: 500 bin liraya kadar çıkacak! Başvuran herkes alabilecek

Halkbank’la anlaşma resmen sağlandı! Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihtiyaç sahipleri esnaflar için harekete geçildiğini müjdeledi. Buna göre esnaflara uygun faizli destek kredisi ödeneceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ihtiyaç duyan esnafa yeni ödenmesi hedeflenen yeni kredi paketinin detaylarını açıkladı. Buna göre Halkbank’la yapılan anlaşma sonucu 60 ay vadeyle kredi ödemesi yapılacak. Ödemeler 500 bin liraya kadar çıkacak.

GİRİŞİMCİLER İÇİN DE AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aktardığı bilgiler şöyle oldu:

“Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık kredi kampanyası başlatıyoruz. Kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya yükseltiyoruz.”

“Genç girişimcilerin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30’dan 35’e çıkarıyoruz. Halkbank’tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli  yüzde 4 faizli kredi ile borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz.”