EkonomiGenelGündem

Bakan Yanık’tan destek müjdesi: Ulaşım desteği ödenecek! Başvuran herkes ödemesini alabilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yeni bir ödeme müjdesini verdi! Sosyal yardım alan çocuklara ulaşım desteği ödeneceğini söyleyen Bakan Yanık, destek tutarını da açıkladı.

Bakan Yanık, destek ödemelerinin sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına verileceğini vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

“Bu programımız ilk kez uygulanan program. Sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin üniversite öğrencisi çocuklarına 25 yaş altı ve lisans öğrencileri olacak. Ailesinden uzakta olan üniversite öğrencilerine yılda 2 defa gidiş dönüş biletlerini temin edeceğiz.”

YILDA 1000 TL PARA VERİLECEK

Bakan Yanık’ın açıklamalarında öne çıkan diğer detaylar ise şöyle oldu:

“Öğrenci arkadaşlarımız ailelerin yaşadığı vakıflarımıza müracaat ederek ulaşım biletlerini ibraz etmek suretiyle 500 liraya kadar onların ulaşım giderlerini biz karşılıyoruz. Öğrencilerin gidiş dönüş biletlerini biz temiz edeceğiz. Sosyal yardım alan çocukların aileleri yararlanacak.”

“Her bir bilet için 500 lira yılda bin lira. Yaklaşık 150 bin üniversite öğrencisinin yararlanacağını öngörüyoruz. Ödemeler öğrenci arkadaşlarımızın IBAN’ına vakıflarımız tarafından yapılacak.”