EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Beklenen ödemeler resmen başladı! Aile Bakanlığı ödeme yapıyor: Hesaplara3.336 TL yatıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabı üzerinden geçtiğimiz günlerde ödemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık evde bakım ödemeleri hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu ve hesaplara 3 bin 336 TL’lik destek ödemesinin yapıldığını paylaştı.

DESTEKLEME DEVAM EDİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamalarında bakıma ihtiyacı olan engelli bireyleri aileleri yanında desteklemenin öncelikli hedef olduğunu belirtti ve engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşları desteklediklerini vurguladı.

HAK SAHİPLERİNE ÖDEMELER YAPILIYOR

Bakan Yanık açıklamalarının devamında Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 3 bin 336 TL ödeme yapıldığını aktardı ve şu ifadeleri kullandı:

“Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 867 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 559 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Bu doğrultuda engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimizi insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütmeye devam edeceğimizi de vurgulamak isterim”