Gündem

Kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat! Bu iki bölgede görülecek: Kısa süreli olacak ama ortalığı yıkacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden flaş hava durumu uyarısı geldi. Kurum tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün Marmara ve Ege Bölgelerinde kuvvetli rüzgar ile fırtına olması bekleniyor.

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Akdeniz (Antalya merkez ve Hatay hariç), İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Bingöl ve Muş hariç) ile Kırklareli’nin kuzey kesimleri, Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir, İstanbul, Kütahya, Afyonkarahisar, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, İç Ege’de mevsim normalleri altında, güneydoğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR HAKİM OLACAK

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege’de kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa)şeklinde esmesi bekleniyor.

FIRTINA TEHLİKESİNE DİKKAT

Rüzgarın Marmara ve Ege’de kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa)şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.