Editörün SeçtikleriGündem

Bu akşam başlayacak, yarın sabaha kadar aralıksız devam edecek: Çok ciddi uyarı yapıldı! Tedbirli olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü akşam saatlerinde açıklama yaptı. Günlük hava durum tahminlerini paylaşan resmi kurum yaptığı açıklamasında sağanak yağışın bazı bölgelerimizde bu akşam başlayacağı ve yarın sabaha kadar aralıksız bir şekilde devam edeceğini açıkladı.

MGM yaptığı son değerlendirmesinde yağışların etkili olabileceği bölgeleri tek tek paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Rize’nin doğusu ile Artvin kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara’nın güneyi, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor”

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, Marmara ve Kıyı Ege’de mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, bu akşam saatlerinde Rize’nin doğusu ile Artvin kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde bölgenin güneyinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

EGE

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Rize’nin doğusu ile Artvin kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.