Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Az önce Meclis’ten müjdeli haber geldi: KYK borcu olan herkesi ilgilendiriyor! Son dakika açıklandı

Üniversite eğitiminden sonra KYK borcunu ödeyemeyen milyonlarca kişi Meclis’ten gelecek güzel haberi beklemeye başladı. Milyonlarca kişinin beklediği KYK borçlarına ilişkin az önce Meclis’ten güzel haber geldi. KYK borcu olan herkesi yakından ilgilendiriyor.

Gelen son habere göre milyonlarca kişinin beklediği ekonomi torba teklifinin görüşmeleri Meclis Genel Kurulu’nda başladı. Fakat toplantı için yeter katılım sayısının olmaması sebebi ile teklif maddelerinin görüşülmesine geçilemedi. İşte detaylar..

MADDELERİN GÖRÜŞÜLMESİNE GEÇİLEMEDİ

Genel Kurul, gündem dışı konuşmalar ve grup önerileriyle başladı. Ardından 52 maddelik teklifin tümü üzerine konuşmalar yapıldı. Toplantı yeter sayısı bulunamadığından teklif maddelerinin görüşülmesine geçilemedi.

EKONOMİ TORBA TEKLİFİNDE GÖRÜŞÜLECEK

Ekonomi torba teklifi ile KYK borçlarının faizi ve salgın döneminde vatandaşlara uygulanan maske ve sokağa çıkma yasağı cezaları tasfiye edilecek.

İCRA TAKİBİNDEKİ BORÇLAR DA ELE ALINACAK

15 ağustos tarihinden önce icra takibi olan 2 bin TL’nin altındaki elektrik, su, doğalgaz ve telefon borçlarının silineceği belirtildi. Bunun dışında işverenlerin çalışanlarına vermiş olduğu elektrik ve doğal gaz desteklerinin bin TL’lik kesimi gelir vergisi ve sigorta prim kesintilerinden muaf tutulacak.

Bir süre önce kamuoyu ile paylaşılan kur korumalı mevduat düzenlemesinin süresi ise 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.

Görüşmelere bugün devam edileceği aktarıldı.