Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Memur ve emekliler bayram edecek: 2023 maaş zammında son dakika gelişmesi yaşandı! Maaş zammı yüzde olarak belli oldu

Memur ve emekliler için son dakika gelişmesi yaşandı. Gelen son dakika haberine göre memur ve emekliye verilen zam oranları yıl içerisinde enflasyon ile birlikte erimiş oldu. Ancak gelen son habere göre 2023 maaş zammında son dakika gelişmesi yaşandı.

Memur ve memur emeklisine 2023 yılı için toplu sözleşme zam oranı netleşti. Rakamın yüzde 8-6 olduğu belirtildi. Detaylar haberimizde..

YÜZDE 8 TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI YAPILACAK

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2023 yılı programı kapsamında memur ve emeklinin 2023 yılı içerisinde ne kadar toplu sözleşme zammı alacağı belli oldu. Rakamlar geçen yıla göre değişti. Ocak ayı için yüzde 8 toplu sözleşme zammının yapılacağı belirtildi.

EK BİR ZAM AÇIKLAMASI YAPILMADI

2023 Yılı Programında memur ve memur emeklisinin maaşları, toplu sözleşme gereği 2023 Ocak ayında yüzde 8, temmuz ayında ise yüzde 6 oranında artırılacağı ve ayrıca enflasyon farkının ilave edileceği belirtildi. Programda olası bir ek zamma ise yer verilmedi.

Emeklilerin maaşlarında ise 2023 yılında ocak ve temmuz aylarına önceki ayların enflasyon rakamların dikkate alınarak artacağı aktarıldı.