Editörün SeçtikleriGündem

Özel sektörde çalışanlar dikkat: SGK’dan yeni düzenleme geldi! Telefonunuza mesaj gelecek

Özel sektörde çalışan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanlığı 2023 yıllık programında dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Buna göre çalışanların hakları korunacak. Bu noktada çalışanlara mesaj, işyerine ise uyarı gönderilecek.

Cumhurbaşkanlığı 2023 yıllık programı açıklandı. Bunun üzerine de detaylar belli olmaya başladı. Program içeriğinde 2023 yılında sosyal güvenlik sisteminde alınacak önlemler ve yapılacaklara ait kararlar da yer aldı.

Programın 268. Maddesindeki karara göre çalışan ve işveren tarafına sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yapılacak.

ÇALIŞANLARA MESAJ, İŞVERENE MEKTUP

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ücreti azalan çalışanlara mesaj gönderilecek. Bu mesaj uyarı niteliğinde olacak. Ayrıca konu hakkında da işverene mektup gönderilecek.

Programda özel sektör çalışanları ile ilgili “Özel sektörde çalışan sigortalıların prime esas kazancının bir önceki aya göre yüzde 20 ve üzerinde azalması durumunda bilgilendirme amaçlı kısa mesaj gönderilecektir” denildi.

İşverenlere yönelik ise programda “Yapılan analizler sonucunda kalifiye meslek mensuplarını istihdam eden ve kayıt dışı istihdam ile eksik ücret bildirimi konusunda riskli olduğu tahmin edilen işverenlere yönelik bilgilendirme amaçlı mektuplar gönderilecektir” ifadeleri kullanıldı.