Editörün SeçtikleriEğitimGündem

MEB’den son dakika ara tatil kararı! Bakan Özer’den flaş açıklama geldi: Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. MEB’den son dakika ara tatil kararı geldi. Bakan Özer son dakika olarak açıkladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığın 2023 yılı bütçesi sunumunu yapan Bakan Özer, ara tatillere ilişkin flaş bir açıklamada bulundu. Detaylar haberimizde..

Bakan Özer, okul öncesi eğitimden başlayarak eğitim ve öğretimin her kademesinde bütün bireylerin nitelikli eğitime eriştiği bir sistem hedefiyle toplam eğitim bütçesinin 651 milyar 377 milyon 155 bin lira olarak öngörüldüğünü, bunun 2023 yılı merkezî yönetim bütçesinin yüzde 14,6’sını oluşturduğunu ifade etti.

YAZ OKULU UYGULAMA ARA TATİLLERDE DE OLACAK

Bu yıl ilk defa yaz okulu uygulamasını başlattıklarını ifade eden Özer, “Yaz kurslarından yaklaşık 1 milyon öğrencimiz faydalandı. Öğrencilerimiz ve velilerimizin büyük beğenisini alan bu uygulamaya sadece yaz tatillerinde değil, ara tatillerde de devam edeceğiz” dedi.

EĞİTİMDE DİJİTALLİK

Eğitimde dijitalleşmeye dair verileri de paylaşan Özer, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu kapsamda bugüne kadar 27.198 okulumuza toplamda 522.691 adet etkileşimli tahta kurulmuştur. 19 bin 040 okul içi ağ altyapısı tesis edilerek 1 milyon 171 bin 000 data ucu kurulumu yapılmış olup bu okullara geniş bant internet erişimi verilmektedir. Bu imkâna sahip olmayan okullarımıza ise kablolu, uydu ve mobil erişim teknolojileri kullanılarak internet bağlantısı sağlamaktayız. 2023 yılında etkileşimli tahta olmayan sınıfın kalmamasını hedefliyoruz”