Editörün SeçtikleriGündem

İzmir’de son dakika korkutan deprem: Vatandaşlar gece sokağa döküldü! Deprem şiddeti ve merkez üssü belli oldu

Gelen bir son dakika haberine göre gece saatlerinde İzmir’de korkutan bir deprem oldu. Şiddetli deprem sonrasında vatandaşlar sokaklara dökülürken, depreme ilişkin son ayrıntılar da geldi. Kandilli son dakika deprem verilerini açıklarken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından da açıklamalar geldi.

İzmir’de meydana gelen deprem vatandaşları tedirgin etti. 03.29’da meydana gelen depremin büyüklüğü Kandilli Rasathanesi tarafından ve AFAD tarafından aktarıldı. Deprem İzmir başta olmak üzere Aydın, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa gibi pek çok ilde de hissedildi.

13 DEPREM DAHA OLDU

AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin yerin 14,47 km derinliği altında kaydedildi. Ancak bu depremden sonra büyüklükleri değişkenlik gösteren 13 artçı sarsıntının daha kaydedildiği açıklandı.

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bakan Soylu da depremden sonra açıklamalarda bulundu. 3 kişinin yaşanan panik sebebiyle yaralandığını ifade eden Soylu, “Depremde şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. 3 vatandaşımız panikle atlama sonucu yaralanmış, bir camii minaresinde de hasar meydana gelmiştir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir” dedi.

VALİ KÖŞGER SON DURUMU AÇIKLADI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de korku dolu anların ardından yaptığı ilk açıklamada, “Kıymetli İzmirliler… Öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak’ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Tekrar geçmiş olsun.” ifadelerine yer verdi.

TUNÇ SOYER’DEN DEPREM SONRASI İLK AÇIKLAMA

Depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’de ve çevre illerde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olası tüm olumsuzluklara karşı teyakkuzdayız. Kimsenin zarar görmemesini diliyorum” ifadesini kullandı.