EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Elektrik ve doğalgaz faturası yüksek gelenlere sevindiren haber! Erdoğan müjdeyi resmen duyurdu: Hemen başvurunuzu yapın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Evine doğalgaz ve elektrik faturası gelen vatandaşları ilgilendiren çok önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında Aile destek ödemeleri ile ilgili açıklama yaptı ve doğalgaz ve elektrik fatura destek ödemelerinin bu hafta yapılacağını paylaştı.

ÖDEMELER BU HAFTA İÇİ BAŞLIYOR

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında 7 milyar lira tutarında sosyal destek rakamını vatandaşların hizmetine sunduklarını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının devamında diğer müjdeleri de verdi ve aile desteği kapsamında 2,5 milyon haneye yapılacak 3.2 milyar liralık ödemenin 8 Kasım Salı günü (bugün) hesaplara aktarılacağını vurguladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında elektrik ve doğal gaz desteklerinin de bu hafta içi ödeneceğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Bununla beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Türkiye’nin imkanlarını bu ülkede yaşayan her vatandaşımızla paylaşma düşüncemizin ürünü bu programlardan biri de Türkiye Aile Desteği’dir. 2,5 milyon vatandaşımıza 3,2 milyar lira bugün hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır.

Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi bu hafta içinde yapılacak. Doğal gaz yardımının kış dönemi ilk grup ödemesi yine bu hafta içinde gerçekleştirilecektir. Engelli ve yaşlıların hak sahiplerinin 2.1 milyar tutarındaki kasım ödemeleri de geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Vatandaşlarımızın kış dönemindeki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla binin üzerindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımıza aktarılacak periyodik payı iki kat artırarak 450 milyon liraya çıkardık. 7 milyar lira tutarında sosyal destek rakamını insanlarımızın hizmetine sunmuş olduk”