Editörün SeçtikleriGündemSağlık

Bakan Koca’dan kötü haber! Tam bitti derken yeniden başlıyor: Aralık ayı için maske açıklaması geldi

Ülkemizde uzun bir süredir devam eden koronavirüs salgınında bu yaz rahat geçmişti. Ancak kış aylarının yeniden başlaması ve kapalı alanlarda bulunma süresinin artmaya başlaması üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan son dakika maske açıklaması geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralık ayında koronavirüs vakalarında artış yaşanabileceğini belirtti. Koca, yaptığı açıklamasında “Aralıkta artış olabilir ama tedbiri elden bırakmadan aşıların olunması gerekiyor riskli kişiler kalabalık ortamda maske takmalı” dedi.

ARALIK AYINDA ARTIŞ OLABİLİR

Bakan Koca, koronavirüs salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamasında Aralık ayında vakalarda artış olabileceğini söyleyen Koca, aşıların olunması gerektiğini, “Aralıkta artış olabilir ama tedbiri elden bırakmadan aşıların olunması gerekiyor riskli kişiler kalabalık ortamda maske takmalı” şeklinde belirtti.

HERKES TEŞVİK ALACAK

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca’ya sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi de soruldu. Koca, “Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik alacak” ifadelerini kullandı.

İZİN VERMEYECEĞİZ

Yönetmeliğe yönelik eleştirilere de yanıt veren Koca, “Özel hastanelerin muayenehaneler üzerinden sistemi delmesine izin vermeyeceğiz. Son dönemde muayenehane hastaneleri oluşmaya başladı” diye konuştu.