Editörün SeçtikleriGündem

Resmi Gazete’de yayımlanmıştı: Açıklandı! İşte alkol ve sigarada yeni yasaklar

Tarım Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmeliğin detaylarına göre alkol ve sigarada yeni yasaklar resmen belli oldu. Sigara ve alkol ürünlerinin satışında yeni kısıtlamalar getirilmesini öngören düzenleme bakanlık tarafından hazırlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre çeşitli alanlarda sigara satışının olmamasının kapsamı genişliyor. İşte detaylar..

Konuyla ilgili detaylar, Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un bugünkü kaleminde yer aldı. Yurdakul bugün kaleme aldığı yazısında, söz konusu hizmetin verildiği yerlerin açık alanlar ile yapılar, yapılara yapılan eklentiler ile bahçelerinde ve yerleşke sınırları içinde kabul edilecek ve bu yerlerde de tütün ürünleri satışı olmayacak.

Bununla birlikte alkollü içeceklerin satışı ve sunumu da yasaklanacak. Söz konusu düzenlemeye göre üniversitelerde, öğrenci yurtları ile yurt eklenti ve bahçelerinde, yurtların yerleşke sınırları içerisinde, sağlık hizmetleri verilen yerlerin açık alanları ve bu açık alanlara, binalara yapılan eklentiler ile bahçelere, tüm yerleşke sınırları içinde kesinlikle içkili ürünlerin satışı olmayacak.

MAÇLARDA DA YENİ KISITLAMA

Gelen bilgilere göre artık maç oynanan stadyum ve kapalı spor salonları ile kahvehane ve kıraathane ile pastane, bezik ve briç salonlarında alkol satışı olmayacak.

Aynı zamanda benzin istasyonlarında da alkol satışının yasaklanması gündemde.

ONAYLANDIKTAN SONRA RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANACAK

Taslak halinde olan düzenlemenin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor. Tamamlandıktan sonra bakanlığın onayından geçecek olan düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.