Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Emekliler bu sefer bayram edecek! Emekli maaşlarına rekor zam yapılıyor! İşte zamlı emekli maaşı tablosu

Yeni yıl yavaş yavaş yaklaşırken emekli maaşlarına gelecek zamla birlikte asgari ücret ile memur zammı da gündeme gelmeye devam ederken Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayına ait enflasyon oranlarının açıklanması sonrasında dört aylık oran 10,84 olarak belirtildiği paylaşıldı. Bununla beraber emekli maaşı zammı doğrultusunda 3 Ocak 2023 tarihinde belli olacak ve Aralık ayına ait enflasyon rakamları da ortaya çıkacak ve yapılacak zam oranı belli olacak.

ENFLASYON TAHMİNİ AÇIKLANDI

Merkez Bankası sene sonu tüketici enflasyon tahmini %65,2’ye çıktığı açıklanırken Merkez Bankası enflasyon tahmininin doğru olması durumunda emekli vatandaşlara %16,05 oranlarında zam geleceği paylaşıldı. Bununla beraber TÜFE Ekim ayında aylık %3,54, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi %7,83 oranında arttığı bildirilirken yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında %85,51, yurt içindeki üretici fiyatlarında da %157,69 olarak açıklandığı vurgulandı.

Ekim ayına ait enflasyon oranlarının açıklanması sonrasında dört aya dair zam oranının da belli olduğu belirtilirken dört aylık SSK ile BAĞ-KUR emekli zam oranları %10,84 olarak kaydedildiği paylaşıldı. Ayrıca emekli maaşlarına gelecek zamda Ocak ile Temmuz ayına ait 6 aylık enflasyon oranı belirleyici olacağı belirtilirken SSK ile BAĞ-KUR’dan emekli olanlar, Temmuz ile Aralık arasındaki altı aylık enflasyon oranı kadar, Temmuz ayında da Ocak ile Haziran arasındaki altı aylık enflasyon rakamına göre zam alacakları vurgulandı.

NE KADAR ZAM YAPILACAK?

2022 yılının ilk altı aylık enflasyon farkına göre memurlara 41,69, emeklilere %42,35 oranlarında zam geldiği belirtilerek yeni enflasyonun %15 olması halinde emeklilere minimum %15 oranında zam yapılması beklendiği ifade edildi.