EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

EYT’de son dakika: EYT’nin yürürlüğe gireceği tarih belli oldu denilmişti! Bakan Nebati’den açıklama geldi

Son dönemlerin en sık araştırılan konuları arasında EYT bulunuyor. EYT’de son dakika gelişmesi yaşandı. Geçtiğimiz günlerde EYT’nin yürürlüğe gireceği tarihe ilişkin bir iddia ortaya atılmıştı. Bunun üzerine bugün yeni bir açıklama yapıldı. Peki, EYT ne zaman yürürlüğe girecek?

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) milyonlarca kişi bakanlık tarafından yapılacak olan açıklamayı takip ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin EYT’nin 15 Ocak tarihinde yürürlüğe girmesi için hazırlık yapıldığını söylediği iddia edilmişti.

BÖYLE BİR AÇIKLAMA YOK

Konuya ilişkin bakanlık kaynaklarından açıklama gelerek, Bakan Nebati’nin böyle bir açıklaması olmadığı belirtildi. Yapılan açıklamada, “Sayın Bakanımızın böyle bir açıklaması olmamıştır. Bu yönde çıkan haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz” ifadesi kullanıldı.

ERDOĞAN ARALIK AYINI GÖSTERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklama gelmişti. Erdoğan yaklaşık 5 milyon kişinin beklediği EYT için aralık ayını işaret ederek, EYT’nin asgari ücretle birlikte açıklanacağını, “Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak” şeklinde ifade etti.