Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

ABD enflasyonu açıklandı: Altın ve dolar anında büyük tepki gösterdi! Fiyatları kimse tutamadı

Tüm dünyanın merakla beklediği ABD enflasyonu açıklandı. Beklenen rakamların açıklanmasından sonra gözler altın ve dolara çevrildi. ABD enflasyon verileri beklentinin altında kaldı. Düşüş göstermesinden sonra altın ve dolar resmen uçuşa geçti.

Enflasyon verileri tahminlerin ve beklentilerin altında çıktı. Eylül ayı için yüzde 8,2 olan enflasyon oranı yeni rakamlarla yüzde 7,7’ye kadar gerilemiş oldu.

NE ZAMAN DURACAĞI BİLİNMİYOR

Akşam saatlerinde 1.020 TL seviyelerinde işlem gören gram altın fiyatları açıklanan enflasyonla birlikte anında 1.036 TL’ye kadar çıktı. Aynı zamanda rakamlar öncesinde 18,61 TL’den işlem gören dolar birden 18,56 TL’ye kadar düştü. Gerilemesini devam ettiren doların ne zaman duracağı henüz bilinmiyor.

ALTIN 3 AYIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ

Geçtiğimiz gün 1719 dolara kadar yükselen ons altın bugün 1708 dolar seviyelerinde hareket etti. Veri sonrası altının ons fiyatı 1736 dolarla 2 ayın zirvesine yükseldi. 990 liradan başlayan yükseliş hareketini 1026 liraya taşıyan gram altın fiyatı ise şu sıralar 1036 liraya yükselerek ile 3 ayın zirvesini gördü.