Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Beklenmedik karar açıklandı: 2023 maaş zammını öne aldılar! Binlerce kişinin maaşlarına erken zam yapılacak

Çalışan milyonlarca kişi maaşlara yapılacak zamları araştırmaya başladı. Herkes gelecek açıklamayı beklerken, beklenmedik bir karar açıklandı. 2023 maaş zammını öne aldılar. 8 binden fazla kişinin maaşına erken zam yapılacak. Detaylar haberimizde..

Enflasyonun beklenmedik bir şekilde yükselmesi sebebiyle bu yıl bankalar çalışanların maaşlarına 3 defa zam yaptı. Bazı bankalar da şimdiden 2023 zammını öne almaya başladı. Bu noktada dikkat çeken bankalardan biri de TEB oldu.

GÖZLER ORAYA ÇEVRİLDİ

Memurlar yıl içerisinde hem temmuz hem de ocak ayında zam alıyor. Genel olarak da asgari ücretlilere yılda sadece 1 defa zam yapılıyor. Hükümet bu yıl bir ilke imza atarak temmuz ayında asgari ücrete bir zam daha yapmıştı. Şimdi herkes gözlerini aralık ayında açıklanacak olan zamma çevirdi.

MAAŞ ZAMMINI ÖNE ÇEKTİ

TEB, bu yıl nisan ayı içerisinde yapacağı zammı ön almıştı. Personeline enflasyon oranı kadar da ek zam yapmıştı. Banka, yeni bir karara imza attı. Buna göre 2023 nisan ayında yapacağı zammı ocak ayına çekti.

Konu ile ilgili banka yaptığı bilgilendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Her yıl nisan ayında yaptığımız ücret artışımızı 2022 yılı özelinde ocak ayında gerçekleştirdik ve Haziran ayında ikinci ücret artışımızı yaptık. Bu doğrultuda 2023 yılında da birinci dönem ücret artışımızı ocak ayında gerçekleştireceğiz”

Banka, Türkiye genelinde ortalama 450 şubesi ile 8 bin 800 çalışanı ile hizmet veriyor.