Editörün SeçtikleriGündemSağlık

Bakanlıktan son dakika açıklaması! 65 yaş üstü dikkat! Ücretsiz olduğu açıklandı

65 yaş üstünü ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Her yıl dünyada akciğer iltihabı zattüre milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor. Uzmanlar, hastalıktan korunmanın en önemli ve risksiz yolunun aşı olduğunu her fırsatta altını çiziyor. Bu noktada vatandaşlar aşıların ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. İşte detaylar..

Zatürre diğer adı ile Pnömani olarak biliniyor. Ölüme neden olabilen bu hastalıktan korunmanın en önemli şekli aşılanmak. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 65 yaş altı kronik hastalığı olan kişilerin aşılarını olması sık sık hatırlatılıyor.

BAKANLIK AÇIKLADI

Buna göre Sağlık Bakanlığı bundan sonra zatürre aşısının risk grubunda olan yetişkinlere ücretsiz bir şekilde yapılmasına karar verildi.

65 yaş üzerinde olan kişiler ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar hekimlerin uygun görmesi halinde ücretsiz olarak zatürre aşılarını yaptırabilecek.

5 YILDA BİR TEKRARLANMALI

Sağlık ocaklarında 2 aydan bu yana ücretsiz aşılama yapılmaktadır. 2 yaş ve üzeri çocuklar ile yetişkinlerde tek doz yapılması yeterli olmaktadır. Aşının 5 yıl koruyucu olduğu ifade edilmekte olup, 5 yılda bir tekrarlanması gerektiği belirtildi.