Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Duyan kulaklarına inanamıyor: Sıvı yağ fiyatlarının 500 TL olacağı iddia edildi! Şimdiden alın uyarısı yapıldı

Bu yıl fiyatı en çok artan ürünlerin başında sıvı yağ fiyatları geliyor. Vatandaşlar marketlerin indirimlerini takip ediyor. Ancak öyle bir iddia ortaya atıldı ki, sıvı yağ fiyatlarının 500 TL olacağı iddia edildi. Duyan kulaklarına inanamıyor: Sıvı yağ fiyatlarının 500 TL olacağı iddia edildi! Şimdiden alın uyarısı yapıldı. İşte detaylar..

Ayçiçek yağ fiyatları, günün en çok konuşulan ürünleri arasında yerini aldı. Yaşanan bu durum, vatandaşların bütçelerinin zorlanmasına neden oldu. Ayçiçek yağı 2023 yılı içerisinde 500 TL olacağı iddia edildi. Konu ile ilgili açıklama Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil tarafından yapıldı.

SENEYE 5 KİLOLUK AYÇİÇEK YAĞI 500 TL’DEN AŞAĞI OLMAYACAK

Bestil, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Geçen sene pancarın ton alım fiyatı 420 liraydı. ‘Gelin fiyatlar yükseldi, pancar ekicisini küstürmeyin’ dedik bizi dinlemediler. Pancara fiyat vermediler. Bu sene şekerin kilosu 5 liradan 30 liraya çıktı. Neden, çünkü 2021 yılında 5 milyon tona yakın eksik pancar üretimi yapıldı. Zamanında pancara normal bir fiyat verilseydi şeker şimdi 15 lira olacaktı. Çiftçi ekmeyince şekerin kilogramı 5 liradan 30 liraya çıktı. Yarın aynı ayçiçeğinde de hükümetimizin müdahale etmesini bekliyoruz. Şimdi 180 liraya 5 kiloluk ayçiçek yağı satılıyor. Gelecek sene ekecek bir Allah’ın kulu çıkmaz zararına. Gelecek sene de 5 kiloluk ayçiçek yağını 500 liradan aşağı yiyemeyeceğiz”

Ayçiçek yağ fiyatlarındaki bu durum sonrasında yağların zamlanmadan stoklayabileceğiniz konusunda uzmanlardan uyarılar geldi.