Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

O ödemeler hesaplara geçmeye başladı! Aile Bakanlığı duyurdu: Hemen PTT ya da ATM üzerinden paranızı çekebilirsiniz

Gelen bir son dakika haberine göre Aile Bakanlığı’ndan müjdeli haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, önemli bir açıklama yaptı. Bakan yaptığı açıklamasında ihtiyacı olan hanelere verilen Doğal Gaz Tüketim Desteğine ilişkin ödeme müjdesini verdi. İşte detaylar..

Bakan yaptığı açıklamasında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 2 bin 500 TL’ye kadar doğal gaz desteği verileceğini açıkladı. Doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden başvuru yapması gerektiği ifade edildi. O ödemeler resmen başladı. Hemen hesaplarınızı kontrol edin.

336 BİN HANEYE DESTEK VERİLDİ

Kış döneminde bu destekten yararlanmak isteyenler için başvurular e-Devlet üzerinden 5 Eylül’de başladığını ifade eden Yanık, “Başvuruda bulunan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca hak sahipliği onaylanan 336 bin hanemize toplam 271,7 milyon TL’lik destek verdik” dedi.

ÖDEMELER YILLIK 900 – 2.500 TL ARASINDA

Sözlerine devam eden Yanık, “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemi ödemelerimiz başladı. Isıl harita baz alınarak belirlediğimiz destek tutarımız yıllık 900 TL – 2. 500 TL arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.

DESTEK DAHA FAZLA HANEYE VERİLECEK

Doğal Gaz Tüketim Destek Programı’ndan artık daha fazla ailenin yararlanmak için yeni düzenlemeler yapıldığını ifade eden Bakan Yanık, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemine ilişkin başvurular sürüyor. Önceki dönemimiz içerisinde yer almayan kiracılarımızı da destek kapsamına aldık. Bu doğrultuda başvuru şartları uygun olan ev sahibi veya kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde hanelerde yaşayan vatandaşlarımız destekten yararlanabilecek.”

BAŞVURULAR E-DEVLET’TEN

Bakan Yanık, “Vatandaşlarımız, e-Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak” dedi.