Editörün SeçtikleriEğitimGündem

MEB’den son dakika kararı: 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerini kapsıyor! 81 ile gönderildi, bu ay sonu başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika açıklaması geldi. MEB 81 ile uygulama kılavuzu gönderdiğini ifade etti. Buna göre bu ay sonundan itibaren geçerli olacak 7 pilot il seçildi. MEB son dakika kararını açıkladı: 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerini kapsıyor: 81 ile gönderildi, tarihi resmen açıklandı. İşte detaylar..

MEB, yaptığı açıklamasında önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren bütün illerdeki okullarda uygulanmaya başlanacağını ifade etti. Liselerde Bilim Uygulamaları programı resmen hayata geçiriliyor.

81 İLE GÖNDERİLDİ

Konu ile ilgili bakanlık yazılı açıklama yaptı. Buna göre Liselerde Bilim Uygulamaları Programı’na ilişkin kılavuz tüm illere gönderildi.

İLLER BELLİ OLDU

Karara göre bu ay sonundan itibaren pilot olarak Adıyaman, Ankara, Aydın, Bursa, Iğdır, Isparta ve Samsun’daki Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı liselerde, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren ise tüm illerdeki okullarda uygulanacak.

BAKAN ÖZER AÇIKLAMA YAPTI

Programa ilişkin değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Öğrencilerimizin hayata hazırlanmaları çok önemli. Bu nedenle onları her açıdan desteklemeye çalışıyoruz ve uygulamalı olarak tüm süreçlere dahil ederek, yaparak öğrenmelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Hazırladığımız bu programla, lise öğrencilerimiz akademik çalışmalar yapabilmeyi, bilimsel toplantılar düzenlemeyi öğrenecekler. Bu toplantılar ve çalışmalar yoluyla hem bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk ve politika gibi alanlarda farkındalıkları artacak hem de bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik alanlarda becerileri gelişecek” dedi.