Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Otomobil sahipleri dikkat! Kontroller resmen başladı: Mutlaka yaptırın! Yaptırmayan en az 846 TL ödeyecek

Türkiye genelinde Aralık ayı itibari ile kış lastiği takma zorunluluğu başlayacak. Uzmanlar tarafından bu konu hakkında bir açıklama yapıldı ve 1 Aralığın beklenmemesi gerektiği paylaşıldı. Lastik bakım servisi müdürü Ümit Sel bu konu hakkında açıklamalarda bulundu.

8 DERECENİN ALTINA DÜŞTÜĞÜNDE TAKILI OLMASI LAZIM

Ümit Sel açıklamalarında sadece kar olarak düşünülmemesi gerektiğini belirtti ve yağışlı havalarda, hava sıcaklığının 8 derecenin altına düşmesi ile birlikte kesinlikle kış lastiği olması gerektiğini aktardı. Ayrıca Sel açıklamalarının devamında bunun zorunluluk olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

“Can güvenliğimiz ve mal güvenliğimiz için bir an önce kış lastiğine geçilmesi gerekiyor. Ben kendi aracıma kış lastiğini taktım. Bu sabah dikkatimi çekti mesela arabama bindim kontağı çalıştırdım. Aracımda dışarısının sıcaklığı eksi 6 derece gösteriyordu. Burada artık kış lastiği takılması gerekiyor. İlk fırsatta kış lastiği takılması gerekiyor. Resmi tarih 1 Aralık ila 1 Nisan tarihleri arasında. Kış çetin geçti, kış uzadı. Şartlar değişti, bu sizin inisiyatifinize kalmış”

Detail of the tire on winter road

ALINIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sel açıklamalarının devamında Lastiklerin tarihlerinin de çok önemli olduğunu belirtti ve Kış lastiğinin özellikle diş derinlikleri diğer yaz lastiklerine göre daha farklı olduğunu aktardı. Açıklamalarının devamında kılcal damarlar olabildiğini bunlara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Sel kış lastiği alınırken yol tutuş performanslarına bakılacak, ses desibellerine bakılacak, kış lastiği alınırken bakılması gereken temel unsurlar olduğunu vurguladı.

846 TL CEZASI VAR

Ümit Sel’in bu konu hakkındaki açıklamaları şöyle oldu:

“Tarih kısmı çok önemli. Bayat lastik olmamasına dikkat etmek lazım. 2-3 ay kullanılan bir lastik. Genelde kauçuk yapısı bozulabiliyor. Bu yüzden en yeni tarihi almakta fayda var. Lastiğin üzerinde bunları belirten yerler var. Lastik üzerinde etiketler var. Kış lastiğinde etiket çok önemli.

Nisan ayında sona erecek kış lastiği takmamanın 846 lira cezası bulunuyor.”