Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Asgari ücrette hesaplamalar yapıldı: Çalışanın eline geçecek net rakam! Asgari ücrette son dakika

Tüm Türkiye Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısını bekliyor. Milyonlarca kişi nefesini tutmuşken, yeni yıl asgari ücret için detaylar netleşmeye başlıyor. Asgari ücret 2023 zammı için kulislerde 4 farklı rakamın konuşulduğu iddia ediliyor. Çalışmalar devam ederken, asgari ücret için üst limitin 8 bin 500 TL olacağı konuşuluyor. İşte detaylar ve çalışanların eline geçmesi beklenen rakam

Asgari ücretli çalışanlar Ocak 2023 zammını bekliyor. Aralık ayında toplanacak olan komisyon toplantısı sonrasında yeni asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak. Kulislerde ise pek çok tahmin ve oran dillendiriliyor. Anlaşma ve matematiğe bağlı olarak alınacak kararlardan sonra yeni asgari ücretin 7 bin 500 TL ila 10 bin TL arasında olması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETTE 4 FARKLI SENARYO GÜNDEMDE

Asgari ücrette 4 farklı senaryonun gündemde olduğu iddia ediliyor. Yüzde 24 ile 55 arasında zam yapılması bekleniyor.

Eğer yüzde 24 zam yapılırsa, yeni rakam 6 bin 800 TL olacak. Yüzde 40’lık artış olursa yüzde 7.700 TL olacak. Yüzde 47’lik oranda ise rakam 8 bin 085 TL’ye yükselecek. Yüzde 55’lik zamda ise asgari ücretin 8 bin 500 TL olması bekleniyor.

ÜST SINIR 8 BİN 500 TL

Çalışanların dışında işverenler de asgari ücreti bekliyor. Asgari ücret 8 bin 500 TL olursa, bunun işverene maliyeti 11 bin 750 TL olacak. İşverenlerin açıklamalarına göre bu rakamın asgari ücret için üst limit gibi olduğu ifade ediliyor.