Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Akaryakıt fiyatlarında 25 Kasım Cuma duyurusu geldi: Akaryakıt tabelaları yeniden değişiyor! Benzin, motorin, LPG fiyatları

Brent petrol fiyatlarında meydana gelen dalgalanma akaryakıt fiyatlarını anında etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen düşüş peş peşe indirim olarak yansımıştı. Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında indirim ve zam haberleri arka arkaya açıklandı. Akaryakıt fiyatları için 25 Kasım Cuma duyurusu yapıldı. Gelen habere göre Cuma günü akaryakıt fiyatlarında indirim yapılacak. İşte detaylar..

Brent petrol fiyatları ve dövizde meydana gelen değişikliklerle birlikte araç sahipleri güncel akaryakıt fiyatlarını yakından takip ediyor. Gelen bilgiye göre benzine bu gece yarısından itibaren indirim geleceği açıklandı.

BENZİNE İNDİRİM GELİYOR

Dün gece benzin fiyatlarına 55 kuruşluk zam yapılmıştı. Gelen son habere göre benzin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 45 kuruş indirim yapılması bekleniyor. Motorine son olarak gelen 95 kuruşluk indirim sonrasında herhangi bir gelişme yok.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK’nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.