Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ünlü ekonomist açıkladı: Dolar aralık ayında bu rakamı görecek! Doları olanlar aman dikkat

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yaptığı açıklamalarıyla gündeme damga vurmaya devam ediyor. Gelen son habere göre dolar ile ilgili verdiği yüksek tahminlerle bilinen Geçer, aralık ayında doların ne kadar olacağını söyledi. Doları olanlar dikkat etsin! İşte detaylar..

Yaptığı açıklamalarıyla gündem olan Selçuk Geçer, sosyal medya üzerinden açıklamalar yapmaya devam ediyor. Doların artık daha fazla yükselme şansının olmadığını söyleyen Geçer, ABD’de enflasyonun gerileme sinyalini vermişti.

DOLAR HER AN 35 TL’LERE VURABİLİR

Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı açıklamasında, “Çünkü görünen o ki ABD’deki enflasyon frenlenmiş gibi. Önümüzdeki aylarda oluşabilecek olağanüstü durumları da bir şerh olarak kenarı koyuyorum. Dünyada dolar düşecek ama Türkiye’de dolar TL karşısında değer kazanarak 35 liralara her an vurabilir. Bu bugünde olabilir, yarın da olabilir 3 ay sonra da olabilir” dedi.

DÜŞÜK BİR İHTİMAL

Selçuk Geçer, doların yükselme ihtimali için ise şunları söyledi:

“ABD’de aniden çok yüksek bir enflasyon gelirse yani yüzde 8.5 ve 9 aralığında bir enflasyon gelirse -ki düşük bir ihtimal- o zaman yeniden yukarıya doğru bir dolar endeksi görebiliriz”

Geçer, açıklamasının devamında ise Kasım ve Aralık ayında dolar kurunun 20 TL üzerine çıkabileceğini belirtti.