DünyaEditörün SeçtikleriGündemSağlık

Kötü haber geldi: Koronavirüs aşısı olduysanız dikkat! Aşı olanları ilgilendiriyor

Tüm dünya yaklaşık 3 yıldır ölümcül koronavirüs salgını ile mücadele etti. Ülkeler yaptıkları çalışmalar sonucunda aşılar çıkararak, dünyanın aşılanmasına neden oldu. Ancak aşı olanlara kötü haber geldi. ABD resmen duyurdu. ABD tarafından yapılan bir araştırma bütün koronavirüs ezberlerini resmen bozdu. İşte detaylar..

ABD Hastalık Kontrol Merkezi tarafından yapılan araştırma sonucuna göre koronavirüs sebebiyle ölen kişilerin büyük bir kısmının aşılanan kişiler olduğunu ortaya koydu. Bu durum koronavirüs aşısı yaptıran kişiler tarafından tedirginlikle karşılandı.

AŞILILARIN ÖLÜM ORANI YÜZDE 58

Yapılan araştırma sonuçları paylaşıldı. Buna göre koronavirüs rakamları tüm dünyada şaşkınlıkla karşılandı. Koronavirüs aşısı olanların koronavirüs kaynaklı ölümlerdeki oranı yüzde 58 olarak kayıtlara geçti. Aşısız kişilerin ölüm oranı ise yüzde 42 oldu.

HASTALIK SÜRELİ MUTASYONA UĞRUYOR

ABD Başkanı Joe Başkanı Biden’in Sağlık danışmanı olan anthony Fauci, “Aşı, zaman içinde etkisini yitiriyor. Koronavirüs, aşı ile önüne geçilebilecek bir hastalık değil. Sürekli ve düzenli aşı yapılması gerekiyor çünkü hastalık sürekli mutasyona uğrayıp değişiyor” ifadelerini kullandı.

“ÖLÜMLERDE EN BÜYÜK ORAN AŞILI KİŞİLERDE”

Washington Post’un sağlık uzmanları, “Nüfusun çoğunluğu aşı olduğu için artık ölümlerde de en büyük oran aşılı kişilerde” dedi. Ancak koronavirüs aşıları piyasaya sürüldüğünde, hastalığın yayılımını, ağır semptomlarını ve ölümleri azaltacağı ifade edilmişti.

2022 YILINDA ORAN YÜZDE 58’E KADAR ÇIKTI

Öte yandan Insider Paper gazetesi ise, aşılı kişilerin korona virüs ölümlerindeki oranını yayınladı:

2021: Yüzde 23

2022 Ocak ayı: Yüzde 42

2022 Ağustos: Yüzde 58

PFİZER YETKİLİSİ İTİRAF ETMİŞTİ

Öte yandan daha önceki günlerde Pfizer yetkilisi olan bir isim koronavirüs için geliştirilen mRNA aşılarının hastalığın yayılmasını engelleme açısından test edilmediğini itiraf etmişti.