Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

EYT’liler bunu bekliyordu: En düşük emekli maaşı açıklandı! EYT son dakika gelişmesi

Milyonlarca vatandaş EYT’de son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Gelen son habere göre EYT’de resmen son viraja girildi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yapılan EYT düzenlemesinde flaş bir gelişme yaşandı. Şubat 2023 tarihinde emeklilerin ilk maaşları hesaplara yatırılacak. Buna göre en düşük emekli maaşı da resmen hesaplanıp belli oldu.

Çok sayıda kişi artık açıklanması an meselesi olan EYT’de son gelişmeleri takip ediyor. EYT ile ilgili düzenlemelerin Aralık ayı içerisinde Meclis’e sunulması bekleniyor. Düzenlemeden yararlanmak isteyenlerin şimdiden sosyal güvenlik kurumunda askerlik, doğum borçlanması ve hizmet birleştirme işlemlerini yapmaya başladığı öğrenildi.

EYT MAAŞLARI 3 DÖNEM ÜZERİNDEN HESAPLANACAK

Eyt’lilerin aylık hesaplarında 1999 senesi öncesi ve 1999 ile 2008 yılları arası ve daha sonrasında 2008’den sonraki dönem olmak üzere üç ayrı hesaplama yapılacak. 3 ayrı dönem için hesap yapılıp birleştirilerek.

EN DÜŞÜK EYT MAAŞI

EYT düzenlemelerinde prim ile yıl sayısı koşullu değiştirilmeyecek nokta kadınlarda 20 ve erkeklerde ise 25 yıl boyunca çalışma şartı aranacak. 2022 senesinde en düşük EYT emekli aylığının 3.500 TL olarak hesapları yatacağı bildirildi.