Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

İslam Memiş müjdeyi verdi: Bunu yapan herkes çok kazanacak! Altından daha çok kazanabilirsiniz

Yatırım yapmak isteyenlerin yakından takip ettiği Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından önemli bir açıklama geldi. Fiziki olarak da teslim alınabilecek Altın Sertifikaları, Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda işlem görmeye başladı. Memiş, açıklamasında bu duruma değinerek, vatandaşlara yeni bir yatırım aracı önerdi.

Özellikle bu yeni yatırım aracının gram altına alternatif olabileceğini ifade eden Memiş, “Alım-satım makas aralığı yüzde 5. Bankalar gibi değil” dedi.

Altını ve doları olanlar ya da yatırım amaçlı almak isteyenler İslam Memiş’in açıklamalarını takip ediyor. Memiş, bu defa altından daha çok kazandırabilecek yeni bir yatırım aracına dikkat çekerek detayları açıkladı.

500 MİLYON TANESİ PİYASAYA SÜRÜLDÜ

“Gram altının alternatifi geldi, hem kar üzerinden vergilendirme yok hem de kapınıza kadar getiriliyor” diyen İslam Memiş, “Darphane sadece madeni para basmıyor, sikke altınlar da basıyor. Cumhuriyet, çeyrek altını, reşat altını… Yakın tarihte farklı sikkeler basarak kaldığı yerden yoluna devam edecek. ‘Bu nedir’ diye soruyor insanlar, kafa karışıklığı var. Sertifikalar bildiğin sertifika. Bu sertifikalardan (5 ton altın karşılığı) 500 milyon adet piyasaya sürüldü” dedi.

VERGİLENDİRME YOK

“Bir gramdan başlar, 1 kilograma kadar altın gider” diyen Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“24 ayar altınları biriktirmiş ve almış oluyorsunuz. Kuyumcudaki paket gram altınlardan bahsediyorum. Bunlar birikiyor kârınız oluyor. Gram altın yükseliyor, kar üzerinde devletin bir vergilendirmesi yok. Fiziki olarak gidip teslim alamıyorsunuz, bu kez ayağa hizmet çağırıyorsunuz. ‘Bana getirebilir misiniz’ diyorsun, nakliye masrafını verip hizmet size sunulacak. Amaç, fiziki altın biriktirmesin vatandaşlar, bunlar ekonomiye katkısı olmayan emtialar olmasın hedefleniyor” diyen uzman isim, “Bu uygulama, yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için yapılan bir uygulama. Borsa İstanbul’un işbirliği ile Darphane bu işi yapıyor”

BANKALARA GÖRE DAHA AZ

“Sizin birikimleriniz var bankadan gram altın alacaksınız. Bu kez almıyorsunuz, Borsa İstanbul’dan alıyorsunuz. Nasıl bir avantaj var. Bugüne kadar bankaların alım satım makas aralığında uçurumlar var. Siz bankacılık uygulamasına girince gram altın almaya çalışınca alım-satım farkını görebilirsiniz. Bundan rahatsız yatırımcılar. Bu makas aralığından kurtulabilirsiniz. Darphane’nin altın sertifikası ile kurtulabilirsiniz. Alım satım makas aralığı yüzde 5. Bankalar gibi değil”