Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bakan Bilgin’den son dakika açıklaması! Asgari ücret zammını böyle duyurdu: Milyonlarca vatandaşlar rahat nefes alacak

Asgari ücrette son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonlarca kişi asgari ücret ne kadar olacak? Sorusuna cevap aramaya başladı. Uzmanlar asgari ücret 2023 için tahminlerini peş peşe sıralıyor. Ancak az önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından son dakika açıklaması geldi.

Bakan Bilgin, asgari ücretle ilgili milyonlarca vatandaşı heyecanlandıran bir açıklama yaptı. Bakan açıklamasında, “Enflasyonun tahribatı devam ediyor, bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız.” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETTE KONUŞULAN RAKAMLAR

Tüm Türkiye asgari ücret zammı ne kadar olacak? 2023 asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Sorularına cevap aramaya başladı. Asgari ücrete ilişkin pek çok kişi 8 bin 250 TL, 9 bin TL, 9 bin 500 TL ve 10 bin TL gibi rakamlar telaffuz ediyor.

“ENFLASYONUN TAHRİBATI DEVAM EDİYOR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretle ilgili “Emekçileri enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatı devam ediyor, bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız.” dedi.

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN OLACAK?

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun gelecek hafta toplanacağını açıkladı.