Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

Ekmek fiyatları bir kere daha değişti: Oy birliği ile kabul edildi! Ekmeğe zam geldi

Son dönemlerde çeşitli illerde artan maliyetler sebebi ile ekmek fiyatlarına zam gelmeye başladı. Bu zam furyasına katılan son il ise İzmir oldu. Gelen son habere göre İzmir’de 4 TL’den satılan 210 gramlık ekmek yüzde 25 zamlandı. Kasım ayı olağan meclis toplantısında ekmeğe zam kararı oybirliği ile kabul edildi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Kasım ayı olağan meclis toplantısında, 4 TL’den satılan 210 gramlık ekmeğinin fiyatının değişmesi oylandı. Alınan son karara göre yüzde 25 oranında zamlanan ekmek bundan sonra 5 TL’den satılacak.

TOPLANTI SONUCUNDA KABUL EDİLDİ

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve meclis üyelerinin katılımıyla İZTO çok amaçlı salonunda düzenlenen toplantıda, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İzmir İl Ticaret Müdürlüğü, İzmir Fırıncılar Esnaf Odası, İzmir Ticaret Odası Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birer temsilcisinden oluşan komisyon üyeleri, İzmir’de ekmek fiyatına artış talebi için bir araya geldi.

EN SON HAZİRAN AYINDA ZAM GELMİŞTİ

İzmir’de ekmeğe zam son olarak geçtiğimiz haziran ayı içerisinde gelmişti. Alınan kararla birlikte 210 gramlık ekmek 4 TL’den satılmasına karar verilmişti. Komisyon yaptığı toplantı sonucunda ekmeğin fiyatının 5 TL olması yönünde görüş bildirdi. Konu Ticaret Bakanlığı’na danışıldı. Bakanlığın onay vermesi sonucunda İZTO meclisinde konu görüşüldü.

Son olarak İzmir’de 210 gramlık ekmeğe yüzde 25 zam gelerek, yeni ekmeğin fiyatı 5 TL olarak açıklandı.