Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

EYT müjde: Bakan Nebati resmen açıkladı! EYT’de son dakika gelişmesi

Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son dakika gelişmesi yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamasında EYT ile ilgili son dakika gelişmesini duyurdu. Buna göre EYT’de kıdem tazminatı yüküne ilişkin uygun finansman koşulları için KGF paketi konusunda hazırlıkların başladığını müjdeledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, EYT’de son dakika gelişmesini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Bakan Nebati’nin müjdeyi EYT’lileri heyecanlandırdı. EYT ile emekli olacakların işverene oluşturacakları kıdem tazminatı yükünü Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılanması için kredi paketi çalışmalarının başladığını belirtti.

ÇALIŞMALAR YAPILMAKTADIR

Bakan Nebati’nin heyecanlandıran açıklaması şu şekilde:

“Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız (@csgbakanligi) tarafından çalışmalar yapılmaktadır.

Bu çerçevede, işverenlerimizin karşılaşacağı Kıdem Tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlıklar başlatılmıştır”