DünyaEditörün SeçtikleriSağlık

Çocuğu olanlara kötü haber: Acil olarak duyuruldu

Çocuğu olan aileleri yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Son dönemlerde İngiltere’de Galler’de özellikle çocuklar arasında yüksek oranda ölümcül olan gizemli hastalık yüzünden 6çocuk hayatını kaybetti. Öldürücü hastalığın en önemli belirtisi boğaz ağrısı, yanaklarda kızarıklık, yüksek ateş ve kas ağrısı olarak açıklandı.

Halk arasında Steptokok hastalığı olarak bilinen ve İngilizcede Strep A olarak adlandırılan hastalık sebebiyle son günlerde 6 çocuğun hayatını kaybetmesine neden hastalık gündeme bomba gibi düştü.

YÜKSEK ORANDA ÇOK ÖLÜMCÜL

Özellikle çocukların arasında çok yaygın olan bu hastalık sebebi ile İngiltere’de 5, Galler’de ise 1 çocuk hayatını kaybetti. İngiltere’deki ölümlerin Londra, Surrey ve Buckinghamshire’da meydana geldiği belirtildi. İngiliz medyasında yer alan haberlerde yaşamını yitiren çocuklardan şu ana kadar sadece ikisinin isminin açıklandığı belirtilirken bunlardan birinin dört yaşındaki Muhammed İbrahim Ali olduğu diğerinin ise Galler’de yaşayan Hannah Roap olduğu kayıtlara geçti.

HASTALIĞIN 4 BELİRTİSİAÇIKLANDI

Çocuklarda yaygın olarak görülen bu hastalığın belirtileri açıklandı. Belirtiler arasında boğaz ağrısı, yanaklarda kızarıklık, yüksek ateş ve kas ağrısı bulunuyor. Belirtilerin yaklaşık 1 hafta boyunca devam ettiği açıklandı. Yorgunluk, kulak enfeksiyonu ve ciltte kızarıklık görülmesinin öne çıkan belirtiler olduğu vurgulandı.