Editörün SeçtikleriGündem

Çetin kar yağışı başlıyor: Her yer resmen bembeyaz olacak! Gün verildi, iller belli oldu

Türkiye, artık ne zaman kar yağışının olacağını merak ediyor. Kar yağışı ve sağanak bazı illerimizde başlayınca sıcaklıklar düşmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika açıklaması geldi. Aralık ayının ilk günlerine girdiğimiz bu günlerde resmen kış yüzünü göstermeye başladı. Çok sayıda kentimizde kış soğuğu geldi.

Yapılan son dakika açıklamasında göre Pazar gününden itibaren Türkiye resmen kurak bir haftaya giriş yapacak. Konuya ilişkin uzman isimler ile Meteoroloji tarafından peş peşe açıklamalar geldi. Son dakika hava durum açıklaması ve detaylar haberimizde

Kar yağışına ilişkin Meteoroloji tarafından son dakika açıklaması geldi. Uzman isimler, yeni haftaya ilişkin uyarılarını peş peşe sıraladı. Sıcaklıklar düşüyor, çok sayıda ile kar ve sağanak yağışı beklendiği açıklandı.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Bugün ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimlerinin az bulutlu, Marmara’nın doğusu, (Çorum hariç) Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Yozgat ve Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklarda bugün önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ORHAN ŞEN’DEN AÇIKLAMA

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen önümüzdeki haftanın hava durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama:

Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu yağışlı.

Genellikle yağmur, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda dar ve alanda KKY ve kar yağışlı. Sıcaklık ortalamanın üzerinde devam ediyor.

Pazar gününden itibaren Türkiye kurak bir haftaya girecek. Doğu Anadolu’nun doğusu dışında yağış görünmüyor. Sıcaklık ortalamanın üzerinde.

Hatta gelecek haftanın ikinci yarısında biraz daha yükseliyor. Önümüzdeki hafta sonu sıcaklıklar düşüyor. Bu dalgalanmaları Aralık ayında göreceğiz.