Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Asgari ücret resmen belli oldu: Çalışanlar nefeslerini tuttu! Asgari ücret 7.700 TL mi oluyor?

Son dönemlerin en çok araştırılan konuları arasında asgari ücret bulunuyor. Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Soruları gündeme bomba gibi düştü. TÜRK İŞ Başkanı Ergün Atalay tarafından heyecanlandıran bir açıklama geldi.

Atalay canlı yayında yapmış olduğu açıklamasında ilk defa asgari ücret için rakam vermişti. Tebessüm ettirmeyen asgari ücrete imza atmayacaklarını ifade ederek, kırmızı çizgisini 7.786 TL olduğunu belirtti. Konuya ilişkin BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin tahmini gündem oldu. İşte detaylar..

“REFAH PAYI KONULARAK ASGARİ ÜCRET AÇIKLANACAKTIR”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Kasım ayı enflasyonu belli olduktan sonra tabi aralık ayı enflasyonu da görüldükten sonra , son 6 aylık enflasyon rakamının üzerine yüzde 15-20 de refah payı koyularak asgari ücret açıklanacaktır. Ben bu artışın genel itibariyle yüzde 40 ile 50 arasında olmasının doğru olacağını ve böyle olacağını da tahmin ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

TÜRK-İŞ İLK KEZ RAKAM VERDİ: ‘EN DÜŞÜK 7 BİN 785 LİRA’

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, canlı yayında ilk kez rakam vererek, “tebessüm ettirmeyen” asgari ücrete imza atmayacaklarını söyledi ve kırmızı çizgilerinin 7.786 TL olduğunu belirtti. Akkol da, “İşverenler olarak elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

İşte örneklerle olası asgari ücret zam tablosu;

YÜZDE 30 ZAM

Şu an 5 bin 500 TL olan asgari ücret yüzde 30 zamla 7 bin 150 TL’ye yükselecek.

YÜZDE 40 ZAM

Şu an 5 bin 500 TL olan asgari ücret yüzde 40 zamla 7 bin 700 TL’ye yükselecek.

YÜZDE 50 ZAM

Şu an 5 bin 500 TL olan asgari ücret yüzde 50 zamla 8 bin 250 TL’ye yükselecek.