Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ankara’da yaşayan herkese çok büyük müjde verildi! Doğalgaz desteği veriliyor: Karşılıksız 2.150 TL veriliyor

Ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlar tarafından destek haberleri yakından takip edilirken Ankara’da yaşayan vatandaşlara sevindiren bir haber verildi. Belediyeler tarafından dar gelirli aileler için harekete geçildi ve Ankara’da yaşayan ailelere doğalgaz desteği verileceği bildirildi. Doğalgaz desteği kapsamında 2 bin 150 TL’ye kadar ödeme yapılacağı ifade edildi.

Ankara doğalgaz yardımı başvuruları detayları merak edilirken Doğalgaz yardımı başvurusu yapan vatandaşlara 2150 TL’ye kadar yardım gerçekleşeceği bildirildi. Ayrıca bu yardımdan yararlanmak isteyenlerin yapması gerekenler de paylaşıldı.

KİMLER YARARLANABİLİR?

Devletin belirlediği 3294 sayılı kanun kapsamında bulunan vatandaşlardan olunması gerektiği bildirildi. Ayrıca bu destekten kimlerin yararlanabileceği de şöyle paylaşıldı:

İhtiyaç sahibi kişiler,

Dar gelirli kişiler

İhtiyaç sahibi kişiler,

65 yaş ve üstü kişiler

Asgari ücretin altında yaşamaya çalışanlar

Aldığı ücret asgari ücret miktarının 1/3 oranında olması

Üzerinize kayıtlı taşınmaz mülkün bulunmaması

Sosyal güvencenizin bulunmaması

Başkent kart sahibi olmanız

EN FAZLA 1 AY İÇİNDE ÖDENECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından aranan şartlardan birine uyum sağlıyorsanız yardımdan yararlanabileceğiniz bildirildi. Ankara doğalgaz yardımı sorgulama ekranına internet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ankara-bb-talep-oneri-basvuru sitesine giriş yaparak e devlet üzerinden öğrenebileceğiniz belirtildi ve bu yardım türüne dâhil olduktan sonra en fazla 1 ay içerisinde yardım ücretini alabileceğiniz vurgulandı.

Yardım tutarı 2022 yılı için 2.150 TL olarak belirlendi. Ankara Büyükşehir belediyesi başkanı Mansur Yavaş doğalgaz yardımı yapacağının müjdesini yurttaşları ile paylaştı. Bu yardım kapsamında, 203 bin 626 aileye başkent kartlarına en az 500 Türk Lirası doğalgaz yardımı yapacağını ifade etti.